پس از آنکه اموال تاجر ورشکسته، از توقیف خارج شد ، باید صورت دارایی او مجدداَ به نحو ذیل تنظیم گردد :
1. مدیر تصفیه پس از تقاضای رفع توقیف شروع به تنظیم صورت دارایی می کند. ( ماده 451 قانون تجارت )
2. مدیر تصفیه، برای این امر، تاجر ورشکسته را هم در این موقع احضار می کند، ولی عدم حضور او مانع از تنظیم صورت دارایی نمی گردد. ( ماده 451 ق. ت )
3. مدیر تصفیه به تدریج که رفع توقیف می شود، صورت دارایی تاجر ورشکسته را در دو نسخه تهیه می نماید. یک نسخه به دفتر محکمه تسلیم شده و دیگری نزد او باقی می ماند. ( ماده 452 ق. ت )
4. مدیرتصفیه می تواند برای تهیه صورت دارایی و تقویم اموال از اشخاصی که لازم بداند، استمداد کند. ( ماده 453 ق. ت )
5. صورت اشیایی که بنا بر ماده 444 ق. ت توقیف نشده اند، ولی قبلاَ تقویم شده است ، ضمیمه صورت دارایی خواهد شد. ( ماده 453 ق. ت )
سوال : آیا می توان در طی ورشکستگی، سرمایه تاجر ورشکسته را به کار انداخت ؟
جواب : بله، به کار انداختن سرمایه تاجر ورشکسته در طی دوران ورشکستگی، با اجازه عضو ناظر توسط مدیر تصفیه به عمل می آید.

    شیوه وصول مطالبات و اموال تاجر ورشکسته

1. پس از تهیه شدن صورت دارایی، تمام مال التجاره و وجه نقد و اسناد و مطالبات و دفاتر و نوشتجات و اثاثیه و اشیاء تاجر ورشکسته، به غیر از مستثنیات دین، به مدیر تصفیه تسلیم می شود. ( ماده 456 ق.ت )
2. مدیر تصفیه با نظارت عضو ناظر به وصول مطالبات مداومت می نماید. ( ماده 457 ق. ت )
3. مدیر تصفیه با اجازه مدعی العموم ( دادستان ) و نظارت عضو ناظر به اثاث البیت و مال التجاره تاجر مباشرت می نماید. ( ماده 457 ق. ت )
4. مدیر تصفیه باید قبل از اموال اظهارات تاجر ورشکسته را استماع یا لااقل مشارالیه را برای دادن توضیحات احضار کند. ( ماده 457 ق. ت )
5. وجوهی که توسط مدیر تصفیه دریافت می شود، باید فوراَ به صندوق عدلیه محل تسلیم گردد. صندوق مزبور حساب مخصوصی برای عمل ورشکسته اعم از عایدات و مخارج باز می کند. ( ماده 460 ق. ت )
6. وجوه مزبور از صندوق مسترد نمی گردد، نگر به حواله عضو ناظر رو تصدیق مدیر تصفیه . ( ماده 460 ق. ت )

    نقش مدیر تصفیه در دعاوی له یا علیه ورشکسته

1. از تاریخ ورشکستگی، هر دعوایی علیه شخص ورشکسته باید به طرفیت مدیرتصفیه اقامه گردد. ( ماده 419 ق. ت ) البته منظور دعاوی مالی است، چرا که شخص ورشکسته نسبت به امور غیرمالی اش ممنوع از تصرف نیست و بنابراین در دعاوی غیرمالی مدیر تصفیه قائم مقام تاجر ورشکسته نیست.
2. نسبت به تمام دعاوی که هیات طلبکاران در آن ذینفع باشند، مدیر تصفیه با اجازه عضو ناظر می تواند دعوی را به صلح خاتمه دهد. ( ماده 458 ق. ت )
3. اگر دعوی، راجع به اموال غیرمنقول یاشد، برای صلح آن تاجر ورشکسته باید احضار شود. ( ماده 458 ق. ت )
4. اگر موضوع صللح قابل تقویم نبوده، یا بیش از پنج هزار ریال باشد، صلح در صورتی لازم الاجرا می گردد که محکمه آن را تایید نماید. در موقع تایید صلح نامه، محکمه تاجر ورشکسته را احضار می کند. ( ماده 459 ق. ت )
5. تاجر ورشکسته در هر صورت حق دارد که به صلح اعتراض کند. ( ماده 459 ق. ت )
6. اگر صلح راجع به اموال غیرمنقول باشد، اعتراض ورشکسته موجب جلوگیری از اجراء صلح می گردد، تا آنکه محکمه تکلیف صلح را معین نماید. ( ماده 459 ق. ت )

    اقدامات تامینی به تفع تاجر ورشکسته

1. مدیر تصفیه مکلف است از روز شروع به ماموریت اقدامات تامینی برای حفظ حقوق تاجر ورشکسته نسبت به مدیونین او به عمل آورد. ( ماده 461 ق. ت )
2. تاجر ورشکسته می تواند در موقع کلیه عملیات تامینی حاضر باشد.


جالبترین ماده ,تاجر ,ورشکسته ,مدیر ,تصفیه ,صورت ,مدیر تصفیه ,تاجر ورشکسته ,صورت دارایی ,اموال تاجر ,تنظیم صورت منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پورتال جامع صبا مقالات علمی- پژوهشی برای ایجاد مدرسه شاد دین اسلام تلگرافر تعمیرات پرینتر کارت pvc دانلود آهنگ فیلم webraelectric اکسیرشاپ برترین وبلاگ خبری فیلم و سریال