استاندارد چیست؟

آنچه طبق قرارداد، سنت، یا قوانین نمونه ای برای سرمشق به کار می رود و اجرای آن قبول عام یابد . وضع قوانین و مقررات برای تعیین کیفیت و مشخصات مطلوب یک کالا استاندارد می گویند. استانداردها بر حسب گستردگی دامنه تحت پوشش، دارای پنج سطح کارخانه ای، شرکتی (جامعه ای)، ملی، منطقه ای و بین المللی هستند. استاندارد کارخانه ای توسط یک کارخانه برای استفاده در همان واحد تدوین می شود. البته گاهی کارخانجات، شرکتها یا تشکیلاتی که در یک زمینه خاص فعالیت می کنند، از طریق ایجاد یک جامعه یا انجمن، استانداردهای خاص خود را تدوین می کنند. استاندارد ملی توسط موسسه استاندارد دریک کشور با توجه به تمام شرایط خاص همان کشور مانند اقتصادی، اجتماعی، علمی، و فنی تهیه می شود. استانداردهای منطقه ای توسط کشورهای عضو یک پیمان منطقه ای خاص تهیه می شود مانند کمیته استاندارد اروپایی. استاندارد بین المللی توسط سازمانهای مربوطه به منظور قابلیت استفاده بین المللی تهیه می شوند. مانند استانداردهای تهیه شده توسط سازمان بین المللی استاندارد، کمیسیون بین المللی الکترونیک( IEC ).  منبع: ویکی پدیا( دانشنامه آزاد)

مراحل اخذ استاندارد


1- تکمیل فرم درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد
2- آگهی ثبت شرکت و آخرین تغییرات آن در رومه رسمی (برای اشخاص حقوقی)
3- تصویر پروانه معتبر تاسیس یا مجوز فعالیت از مراجع قانونی ذیصلاح
4- تصویر آگهی ثبت، نام یا علامت تجاری
5- ارائه فرم تکمیل شده پرسشنامه اطلاعات فنی
6-اظهار کتبی بالاترین مقام مسئول واحد متقاضی مبنی بر دارا بودن آزمایشگاه کنترل کیفیت اختصاصی
نکته: براساس تشخیص اداره کل نظارت براجرای استاندارد، این بند برحسب مورد برای برخی از واحدهای خدماتی کاربرد ندارد.
7- ارائه پروانه تائید صلاحیت مدیر کنترل کیفیت بر اساس آیین نامه تائید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت
8- ارائه مدارک لازم مبنی بر دارا بودن کد ملی (ایران کد) برای محصول مورد درخواست
9- پرداخت کارمزدهای خدماتی مرتبط با صدور پروانه
توجه: متقاضیانی که تمایل به تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد را دارند می بایست 30 روز قبل از پایان تاریخ اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد درخواست خود را ارائه نمایند.

ISOچیست؟

موسسه بین المللی تعیین استاندارد متشکل از نمایندگان موسسات استانداردسازی ملی است. این سازمان غیر دولتی در سطح وسیع به وضع استانداردهای کلی و جزئی برای هماهنگ کردن استانداردهای متفاوت جهانی می پردازد. در عمل ایزو به صورت یک کنسرسیوم با ارتباطات قوی با دولت ها فعالیت می کند. این موسسه انواع استانداردهای تجاری و صنعتی جهانی را تعیین می نماید.مرکز ایزو در ژنو سویس قراردارد. این سازمان به ترویج جهانی استانداردهای اقتصادی و صنعتی می پردازد تا مبادلات صنایع و فنون مختلف را دریک راستا هماهنگ کند. اولین تشکیلات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با تصویب قانون اوزان و مقیاس ها در سال 1304 خورشیدی مطرح می شود. بعدها در سال 1332 به لحاظ ضرورت تعیین ویژگی ها و نظارت بر کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی، ایجاد تشکیلاتی رسمی مورد توجه قرار گرفت و هسته اولیه تشکیلات سازمانی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به صورت اداره ای در اداره کل تجارت وقت شکل می گیرد. در سال 1339 با تصویب قانون تاسیس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، موسسه کار خود را در چهارچوب هدف ها و مسئولیت های تعیین شده آغاز می کندو در همان سال هب عضویت سازمان بین المللی استاندارد ISO درآمد. در سال 1987 کمیته فنی 176 سازمان بنی المللی استاندارد (ISO/TC 176) سری استاندارد ISO 9000 را به جهانیان ارائه نمود. هدف از تدوین این سری از استاندارد، به وجود آوردن الگویی بین المللی برای پیاده سازی و استقرار سیستم های مدیریت و تضمین کیفیت بود که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرارگرفت. سیستم های مدیریت کیفیت به منظور ثبات سطح کیفیت تعریف شده و بهبود کیفیت از طریق اصلاح فرایندها در سازمان پیاده سازی می شود. الگوی اجرای این سری استاندارد برای بار چهارم در سال 2008 مورد بازبینی و ویرایش قرار گرفت. در ویرایش سال 2008 دیدگاه فرایند گرا همچنان مورد تاکید است.


جالبترین استاندارد ,المللی ,کیفیت ,استانداردهای ,موسسه ,مورد ,موسسه استاندارد ,کاربرد علامت ,پروانه کاربرد ,تصویب قانون ,قرار گرفت ,پروانه کاربرد علامت منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

computer services almahdi مرجع دانلود فایل پورتال موسیقــــــــــــــــــــی جــــــــــــــنـــــــــوبـــــــــ ایران_‎جنوب موزیک‎ ‎ < WwW.JenobMusic.ir > Mobile App Store تصویرسازی و جلوه های ویژه ی رایانه ای بهترین سایت Baswer Markazrap1.r98.ir>>TEHRAN.HIPHOP